Khasiat Herbal Cordy Juice AHB

Cordy Juice

Cordy Juice

Cordy Juice adalah sebuah jus minuman yang mengandungi khasiat pati herbal cordyceps dan 20 jenis buah-buahan. Keistimewaan Cordy Juice ini dengan menggunakan Hexagonal Technology adalah supaya khasiat yang terkandung di dalam jus minuman ini diserap oleh sel-sel badan pada kadar maksima.

Perubatan tradisional china menggunakan berbagai bahan semula kadi untuk merawat penyakit, di antaranya ialah Cordyceps sinensis. Cordyceps sinensis, dekenali sebagai cendawan caterpiller china adalah tanaman milik keluarga ergot. Di negara china, herba yang jarang-jarang dijumpai ini dikenali sebagai chong dong chao xia (Worm Winter, Summer Rumput). Ia juga dikenali sebagai aweto di China dan Tibet, dan sebagai Yarchagumba di tebet. Termasuk kategori cendawan, nutrisi dan bahan aktif dalam cordyceps mempunyai berbagai sifat farmakologi yang berkaitan dengan hampir setiap sistem dalam tubuh manusia.

Cordyceps sinensis adalah spesies tenggara, China pergunungan hanya dijumpai di ketinggian di atas 2000 meter. Cordyceps sinensis spora tersebar oleh angin selepas pematangan selama akhir musim gugur. Ini menginfeksi dan perlahan-lahan mengambil larva Hepialidae saat menyusu pada akar. Cordyceps sinensis cendawan tumbuh dan jatuh tempo dalam serangga, menyerap nutrisi dan rangkaian perisian dalam larva. Secara berperingkat larva mati dan coklat gelap untuk tubuh berbuah hitam muncul dari tanah, tumbuh dari dahi larva. Panjang, biasanya tubuh berbuah kolumnar mempunyai liputan 3-5cm. Cordyceps sinensis berlangsung sekitar enam tahun untuk melengkapkan kitaran hidupnya. Oleh kerana itu, Cordyceps sinensis semulajadi adalah baik langka dan mahal.

Tradisional dan berharga untuk Herbologi ubat China, pengamal perubatan kuno percaya itu adalah ubat ampuh untuk semua penyakit. Namun, selama berabad-abad, Cordyceps itu eksklusif untuk maharaja kerana kekurangan dan harganya tinggi. Cordyceps sinensis selalu dianggap sebagai agen utama dalam budaya China.


Teknologi

cordy juice

cordy juice

Dengan kemajuan evolusi moden dan teknologi, sebuah kajian perubatan ditemui oleh mikro Teknologi Kawalan Pusat Penyelidikan Lembaga Penyelidikan Universiti Tsinghua, Zhejiang Delta Sungai Yangtze ketika mereka mendirikan penanaman buatan dan pembiakan berbuah Cordyceps sinensis yang segar. Cordyceps sekarang terdapat di pasaran. Muncul dalam pelbagai liputan, sesuai untuk kegunaan bagi semua yang mencari kebaikan dan peningkatan kualiti kesihatan dan kehidupan.

Kini Syarikat Asia Herbal Biotech Sdn Bhd (AHB)telah mengambil langkah bijak untuk memasarkan sejenis minuman kesihatan Cordy Juice yang mengandungi Cordycep Sinensis dengan campuran 20 jenis buah-buahan dan juga air Heksagon. Menggunakan konsep Multilevel Marketing atau MLM, AHB mampu mengembangkan pasaran jus ini ke seluruh dunia dan sehingga kini walaupun baru 4 bulan beroperasi secara terbuka, AHB telah menjual puluhan ribu botol dan telah memberi sumber pendapatan yang amat lumayan kepada usahawan-usahawannya..


Khasiat CORDY JUIZE

 1. Mempunyai Anti-Oksida & Anti-Radang yang tinggi.
 2. Mengawal kegagalan fungsi pada hati, paru-paru dan buah pinggang, menentang masalah pernafasan,menyembuhkan sakit pinggang dan lutut serta mengurangkan keterukan Nokturia.
 3. Mengelakkan aktiviti tumor dan menggalakkan kesihatan kardiovaskular.
 4. Meningkatkan sistem pernafasan.
 5. Meningkatkan peredaran darah dan mengawal tekanan darah.
 6. Mengukuhkan sistem imun bagi meningkatkan jangka hayat.
 7. Memperbaiki gangguan Lelaki & Perempuan seks (mati pucuk / putus haid)
 8. Melindungi daripada kerosakan radikal bebas dan tekanan oksidatif.
 9. Melambatkan kesan penuaan.
 10. Meningkatkan tenaga dan stamina.
 11. Mengurangkan masalah kolestrol tinggi
 12. Meningkatkan pemulihan dari penyakit
 13. Meningkatkan kecerdasan minda dan kejelasan.

cordy juice

cordy juice

HARGA CORDY JUICE

 • Harga Rp 1.350.000 / 1 Box (1 Box berisi 3 Botol)
 • Harga Rp 460.000 @ 10 saset
 • belum termasuk ongkos kirim.
 • ongkos kirim di sesuaikan dengan kota tujuan
 • pengiriman setiap hari melalui JNE , TIKI , POS INDONESIA , DAKOTA
 • Komfirmasi transfer sebelum jam 3 sore

.

.

Untuk informasi selanjutnya silahkan hubungi kontak person di sebelah kanan.

 

%d bloggers like this: